logo

reklam

Prof Dr. Ersan KARA Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Adayı

Prof Dr. Ersan KARA Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Adayı

  • Lisans eğitimimi 1997 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde tamamladı.
  • 1997 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladığı Yüksek Lisans eğitimimi 2000 yılında tamamladı.
  • 2003 yılında Ağrı Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü adına Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda başladığı doktora eğitimini 2007 yılında tamamladı.
  • İspanya’da düzenlenen Avrupa Yıldız Milli Takımlar Şampiyonasında 2005 yılında Şampiyon olan Türkiye Yıldız Milli Basketbol takımı teknik kadrosunda yer aldı.
  • 2007 yılında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine Doç. Dr. olarak atandım. 2009 yılında Karabük Üniversitesinde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı.
  • 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığında Gençlik ve Spor Uzmanı olarak göreve başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığında görev yaptığım 3 yıl zarfında;
  • Bakanlık Spor Politikası Belgesinin hazırlanmasında,
  • Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Stratejik Planının hazırlanması çalışmalarında,
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi Doping Araştırma Komisyonu çalışmalarında görev aldı.
  • 2014 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığında çalıştığı süreçte Doçent oldu.
  • 2015-2018 yılları arasında Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde Doçent olarak görev yaptığı süre zarfında;
  • Dekan Yardımcılığı,
  • Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü.
  • 2018-2020 yılları arasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde görev yaptığı süre zarfında;
  • Personel Dairesi Başkanlığı ve
  • Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü
  • 2020 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Profesörlük kadrosuna atandı. Hâlihazırda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Sistemden şikâyet etme yerine, sistemin tüm imkânlarını akılcı bir şekilde değerlendirmeyi ilke edinerek, güçlü koordinasyona dayalı bir yönetim şeklini esas alacağım.

YÖK’un gelmiş olduğu noktada Uluslararasılaşma, dijital dönüşüm, açık bilim ve açık erişim projesi, akademik mirası koruma projesi gibi pek çok projenin en etkin şekilde değerlendirilmesi ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması hedeflerim arasında olacaktır. Şeffaflık içerisinde, hesap verebilir olmaya da özen göstermem gerektiği bilincindeyim.

Rutin meseleler dışında sonuç üreten projelerle yeni ve yenilikçi girişimler içerisinde bunların sonuçlarını kamuoyu ile de paylaşacağım.

Ağrı bulunduğu bölge itibariyle, sahip olduğu coğrafya, iklim, toprak, bitki florası ve insan kaynağı açısından Tarım ve diğer yandan da Sanayi alanlarında yetişmiş insan ve iş gücüne ihtiyaç duymaktadır. Dolayısıyla Üniversite – Şehir bütünleşmesinin gerçekleşmesi için Tarım ve Sanayi alanlarına büyük özen göstermek gerektiğini de iyi biliyorum.

Üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilerin kaliteli ve nitelikli eğitim almalarını sağlamak öncelikler arasında yer alacaktır. Üniversitede örgün eğitimin yanı sıra tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın sebebiyle önemi gittikçe artan dijital dönüşüm ile ilgili güçlü bir sistem kurmak ve geliştirmek, yapacağı ilk işler arasında yer alacaktır.

Özellikle günümüzde salgın hastalıkların artmasına bağlı olarak Üniversitelere bağlı hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin donanım ve kapasitelerinin artırılması büyük önem arz etmektedir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de, yeterli personel, donanıma ve kapasiteye sahip olmadığından ildeki hastalar çevre illere gitmek zorunda kalmaktadırlar. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı tüm birimlere alanında uzman akademisyenler kazandırılarak hastaneye başvuran hastalara kaliteli ve nitelikli bir hizmet sunma imkânı sağlanacaktır. Bunun yanı sıra birimlerin ihtiyaç duyduğu araç-gereç ve gerekli cihazların sağlanmasıyla bu alandaki eksiklikler giderilmiş olacak.

Ağrı İli Kayak ve Atletizm dallarında yüksek oranda sporcu potansiyeline sahip İller arasında ön sıralarda yer almaktadır. Ağrı kar yağışının en fazla olduğu illerimizin başında gelmektedir. Bu bakımdan Ağrı Alp Disiplini ve Kuzey Disiplini dallarında sporcu yetiştirme potansiyeline sahiptir. Ağrı İli Eleşkirt ilçesinde bulunan ve şuan atıl vaziyette bulunan kayak merkezinin bakım ve onarımı yapılarak kullanıma açılması Ağrı’da yukarda bahsi geçen alanlarda sporcu yetiştirmeye ve kış turizmine büyük katkılar sağlayacaktır. Ayrıca Ağrı İlimiz Atletizm dalında Türk Sporuna sporcu desteği sağlayan illerimizin başında gelmektedir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yapacağı işbirliği ve koordinasyonla kayak ve atletizm spor dallarında sporculardaki nitelik ve niceliğin artmasına ciddi anlamda katkılar sağlanacaktır. Sporun özellikle çocuklar ve gençler ile yetişkinler arasında da gelişip yaygınlaşmasına yönelik adımlar atmak. Bu sayede çocuklar ve gençlerin sağlığını ve gelişimini olumsuz yönde etkileyen alışkanlıklardan uzak durmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu proje sayesinde çocukların ve gençlerin sigara, alkol ve bağımlılık yapan her türlü maddeden korunmaları sağlanacaktır. Ayrıca sporun, çocukların ve gençlerin marjinal grupların ve onların destekçilerinin etkisinden korunmalarında da önemli bir rolünün olduğu malumdur. Bütün dünyada ve ülkemizde görülen salgın hastalıklardan korunma adına da, sporun önemi açıkca ortaya çıkmıştır. Bütün dünyada beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak, bilhassa yetişkinlerde etkili olan obezite sorununa karşı da sporun önemi herkesce bilinen bir gerçektir. Bu noktadan hareketle başta Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olmak üzere Ağrı ve çevresinde spor’un gelişip yaygınlaşmasına katkı sağlayacak adımlar atmak büyük önem arz etmektedir.

Ağrı İlimiz aynı zamanda Turizm bakımından çok zengindir. Türkiye’nin en büyük ve en yüksek dağı Ağrı Dağı, Türkiye’nin en büyük Meteor Çukuru, Nuh’un Gemisi, Buz Mağaraları, İshak Paşa Sarayı, Beyazıt Kalesi, Gürbulak Sınır Kapısı ve Meya Mağaraları Ağrı İlinde bulunan önemli Turizm alanlarıdır. Ayrıca Ağrı İli Diyadin ilçesinde bulunan kaplıcaları kullanışlı hale getirilerek şehrimiz ve ülkemiz sağlık turizmine katkı sağlayacak duruma getirilmesi sağlanacaktır.

Tarımsal Üretime Yönelik Projeler Ülkemizin bulunduğu konum itibariyle tarımsal üretim alanında önde gelen ülkeler arasında yer almaktadır. Büyükbaş ve küçük baş hayvan yetiştiriciliği, çok amaçlı tıbbi ve aromatik bitki, bahçe bitkileri kültürü ve meyvecilik,  fidancılık, peyzaj ve süs bitkileri üretim alanlarının kurulumu, yenilenebilir enerjili tam otomasyonlu pilot sera sistemlerinin kurulması, tarım okulu projesi, sulama mekanizasyonu gibi tarım tekniklerinin kullanımı, üreticilerin eğitilmesiyle birim alana düşen verimin artırılması, İlimiz tarımsal ürünler ihracatını artıracak çalışmalar ve projeler yapmak. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bağlı Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulumuzun öncülüğünde süt üreticilerini bir araya getirerek hayvansal üretimin yapılacağı Mandıra kurulması ve ilin ürünlerini marka haline getirerek hem yurt içinde hem de yurt dışında pazarlanması sağlanacaktır.

Sanayi ve Üniversite İşbirliği Projesi Projenin Amacı ve Kapsamı: Sanayi – Üniversite işbirliğini gerçekleştirmek için üniversitemiz uygun bir konuma sahiptir. Ağrı’da bulunan sanayi bölgeleri ve sanayi tesislerinde pek çok sanayi kolunda üretim yapılmaktadır.  Üniversitemiz bünyesinde sanayi bölgesinde yer alan sanayi kollarına teknik eleman yetiştirecek bölümlerle işbirliğini artırmak ve yeni bölümler açılarak üniversitemiz bu alanda uzmanlaşmasını sağlamak. Bu kapsamda tercihte bulunacak öğrencilerimize burs, staj ve iş imkanı gibi avantajlar sunulabilir. Bu konuda üniversitemiz özel sektörle örnek işbirliğiyle projeleri geliştirebilir. Projeyle üniversite, sanayi bölgeleri ve şehir bütünleşmesini sağlayarak, Ağrı’da ekonomik büyüme ve gelişmeye katkı sağlanabilir.

Yükseköğretim Kurumunun onayını alarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine bağlı akademik birimlerde yabancı öğrenci kontenjanlarının sayılarının artırılması yoluna gidilecektir.  Yurtdışındaki üniversitelerle işbirliği ve ortaklık kurarak ve üniversitemizdeki akademik personellerin ve öğrencilerin değişim programlarına katılmalarını sağlayarak onların bilgi, beceri ve deneyimlerine katkı sağlayacak adımlar atılacaktır. Yapılan bu ortaklıklar sayesinde teknoloji transferine yönelik ortaklık kurulan üniversitelerle ortak projeler yürütülmesine yönelik adımlar atılacaktır.

Üniversite-Şehir bütünleşmesini sağlamada; Yönetim alanında Ağrı Valiliği ve Ağrı Belediye Başkanlığı ile Eğitim alanında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Spor Alanında Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sağlık alanında Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü, Güvenlik alanında Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Tarım alanında Ağrı Tarım İl Müdürlüğü, Sosyal sorumluluk projelerinde Ağrı İlinde Bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği ve koordinasyona gidilecektir.

Share
3589 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri