logo

reklam

Ağrı’da Fizik Tedavi Hastanesinin Temeli Atıldı

Ahmed-i Havalimanı karşısında Karaköse Kaplıca ve Turizm Alanı’nda Valiliğimizce İl Özel İdaremiz bütçe imkanları ile yapılacak olan Fizik Tedavi Hastanesi’nin temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Temel Atma törenine Valimiz Sayın Süleyman Elban, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Temel Atma Töreni’nde konuşan Vali Elban,’’ Karaköse Kaplıca ve Turizm Alanı yaklaşık 800 dönümlük bir alan üzerine ve havalimanının karşısında bulunmaktadır. Bizim bir iddamız vardı, eğer biz bu alanı kaplıca alanı haline getirebilirsek, bu alan değeri ve konumu itibariyle çok fazla ilgi gören bir cazibe alanı olacaktı. Rabbim bizi mahcup etmedi ve 2018 yılının Temmuz ayında Valiliğimiz imkanları ile jeotermal su sondaj çalışmaları başlanmış ve  sonucunda, 1.500 metre derinlikte, 38 lt/sn debi ve 48 derece sıcaklıkta termal suyu bu alanda bulduk. Daha sonra Sağlık Bakanlığımızın ilgili kuruluna jeotermal suyumuzun numunelerini gönderdik. Yapılan tahlillerde Türkiye’deki kaliteli kaplıca sularından olduğu tescil edildi. Bizim bu kaliteli ve güzel suyu hak ettiği değeri bulması ve başta Ağrı halkı olmak üzere insanımızın hizmetine süratli bir şekilde sunmamız gerekiyordu. Karaköse Kaplıca ve Turizm Alanı’nın cazibesini arttırmak için Ağrı – Van karayolunu, Ahmed-i Hani Havalimanı kavşağına bağlamamız lazımdı. Hızlıca buraya bir köprü inşaatına başladık ve Ağrı’nın en uzun köprüsünü tamamladık. Bizim bu alanla ilgili diğer bir iddamız, Karaköse Kaplıca ve Turizm Alanımızın havalimanına yürüme mesafesinde olmasıydı. Köprüyü tamamladıktan sonra şimdi yürüme mesafesindeyiz. Hem görsel olarak güzel olması hem de olası bir feyzana karşı Valilik imkanları ile  alanın taş tahkimatına da başladık. Allah kısmet verirse 15 gün içerisinde tamamlanacak ’’ ifadelerini kullandı.

Doğu, Güney ve Orta Anadolu’nun Doğusunda ilk ve tek Fizik Tedavi Hastanesi Ağrı’ya yapıldığını ifade eden Vali Elban,’’ Karaköse Kaplıca ve Turizm Alanıda yaklaşık 30 dönümlük arsa üzerine 50 odalı bir Fizik Tedavi Hastanesine başlıyoruz. İnşallah gelecek yıl hizmete girecek olan Fizik Tedavi Hastanesi başta ilimiz olmak üzere, Orta Anadolu’dan başlayarak Karadeniz’in belli bölümü, Doğu ve Güney Anadolu Bölgesine hizmet verecektir. ’’ şeklinde konuştu.

Karaköse Kaplıca ve Turizm Alanı ‘nın Ağrı halkının kazanç elde ettiği, ticaret yaptığı, alışveriş yaptığı ve bir çok insanımızın da burada çalıştığı bir cazibe merkezi alanı haline geleceğini belirten Vali Elban,’’ 800 dönümlük alanın tamamında rekreasyon alanları, park alanları, otel alanları, pansiyon alanları, günü birlik sosyal tesis alanları ve alışveriş alanları olarak planlaması yaptık. Allah kısmet ederse bahar döneminde de 50 dönümlük bir alana da güzel bir otele başlanacak. Bu otel hem kaplıca oteli olacak hem de şehir oteli olacak. Bu alan inşallah gelecek yazdan itibaren insanların şifa bulduğu, dinlendiği ve eğlendiği bir merkez olacaktır. Dolayısıyla biz Ağrı’da hizmet kalitesini yükseltirken öte yandan insanlarımıza da yeni istihdam alanları ve yeni ticari alanlar oluşturmuş olacağız. Karaköse Kaplıca ve Turizm Alanı’nın projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Fizik Tedavi Hastanesi Temel Atma Töreni okunan dua sonrası Vali Elban ve beraberindekilerin temel atma butonuna basması ile son buldu.

Share
3004 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri