logo

reklam

Duran’dan Türkiye-Libya Deniz Yetki Alanları Mutabakatına İlişkin Açıklama

İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan Türkiye-Libya Deniz Yetki Alanları Mutabakatına İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Libya Temsilciler Meclisinin Türkiye ile imzalanan deniz yetki alanları mutabakat muhtırasını oy birliğiyle onaylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Duran, söz konusu kararın Türkiye-Libya ilişkileri ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler açısından önemli ve memnuniyet verici bir adım olduğunu belirtti.

Kararın, iki ülkenin Doğu Akdeniz’deki ortak hak ve menfaatlerinin korunması, deniz yetki alanlarının hakkaniyet temelinde belirlenmesi ve bölgesel iş birliğinin güçlendirilmesi bakımından önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Duran, Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilerin stratejik önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin, Mavi Vatan’daki meşru hak ve menfaatlerini kararlılıkla korumayı sürdüreceğini ifade eden Duran, dost ve kardeş Libya ile ilişkilerin geliştirilmesi, Doğu Akdeniz’de adil paylaşımın sağlanması, barış ve istikrarın desteklenmesi yönündeki çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

AA

Share
45 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri