logo

reklam

AK Parti Ağrı Milletvekili Gökçe Basına Genel değerlendirmede bulundu

DSCF4185

AK Parti Ağrı Milletvekili Referandum öncesi Ağrı Yerel ve Ulusal Basın mensuplarıyla bir cafede bir araya geldi. GÖKÇE; Basına seçildikten sonraki yaptıkları ve yapacakları ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Gökçe “Değerli Basın Mensupları programımıza hoş geldiniz. Öncelikle başlamak istediğim konu seçildiğimiz andan itibaren yaptıklarımız olacak. Şehrimizin menfaatlerine ne gibi katkılarımız oldu bunları sizinle hem paylaşmak hemde dertleşmek istiyorum. Sizlerde bize yapmak isteyip de yapamadığımız yapmamız gerekenleri söyleyerek destek olabilirsiniz. Hepimiz bu memleketin çocuğuyuz, burada doğduk burada büyüdük ve buranın ekmeğini yedik. Bizim çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren ilimize katkı sunmak,  sorunlarını çözmek, proje üretip projeleri hayata geçirmek için çok büyük çaba sarf ediyoruz. Bu memleket hepimizin memleketimizi hepimiz seviyoruz. Burada görev yapıp halkı bilgilendiriyorsunuz bir nevi sizlerde bizim gibi kamu hizmeti yapıyorsunuz. Basın çok önemli ilin sesi, kulağıdır. Seçim çalışmaları başladığı zaman 3 tane iş istediler bizden dediler ki yıllardır doğalgaz gelmedi bize doğalgaz istiyoruz. İkincisi 6 yıldır hastanemiz orada enkaz haline gelmiş orada atıl vaziyette neden yapılmıyor. Üçüncüsü ise Biz Sabiha Gökçen’e uçuş istiyoruz. Bunun dışında benden herhangi bir istek ve talep olmadı. Seçiliriz seçilmeyiz o an onu değilde vatandaş bizden ne istiyor ona göre araştırma yaptık bizden bu 3 şey istendi. Seçildikten sonra bunların üzerinde yoğun bir çalışmamız oldu.”dedi.

Doğalgaz Konusunda  Gitmedik Kapı Bırakmadık !

Gökçe şöyle devam etti “Bütün bürokrasiden tutunda en az 4 ile 5 kez bakanımız ile görüştük. Bununla yetinmek tabi 3 kez de Başbakanımız Binali Yıldırım bey ile de görüşmeler gerçekleştirdik. Başbakanımızın bu işin üzerinde durması sonucu ve verdiği talimatlar neticesinde Doğalgaz konusunda istediğimiz hedefe ulaştık. Bürokrasi kesimi bu doğalgaz konusunda bizim önümüze çok engeller çıkardı. Yok biz ihale yapmışız kimse katılmamış dolayısıyla biz bunu yapamayız dediler. Bizde onların önüne çözüm önerisi koyduk ve önlerini kestik ve bu kesinlikle olacak. Yol var yöntem var, biz kamunun içinden geldiğimiz için bu işleri biliyoruz. Biz sonra dedik ki şartları değiştirelim yeni bir ihale olsun yada yasalaştıralım meclise bir madde getirelim devlet eliyle botaş genel müdürlüğü bünyesinde yapalım. Çünkü daha önce yasal düzenleme yapılırken şöyle bir madde konmuş “ istekli bir firma olmadığında İl özel idaresi bünyesinde bir şirket kurulur ve bu şirket üzerinden yönetilir.” Diye bir hüküm vardır. İl özel idaresindeyken yaptığım bir öneride bu şirketi kuralım ve doğalgazı getirelim diye ancak olumlu sonuçlanmadı. HDP’nin orada ki çoğunluğundan dolayı olumlu neticelenmedi. O zaman HDP’liler ile görüştüm, arkadaş bu memleket sizinde memleketiniz değilmi neden istemiyorsunuz diye hepsi ile tek tek görüştüm onlar diyor yok biz soruyoruz istemiyorlar falan artık kime soruyorlarsa, aldıkları cevap onlar eğer doğalgazı getirirse AK Parti’nin hanesine yazılacak bu iş diye kabul etmediler. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Doğubayazıt ilçemizle birlikte doğalgaz hedefimize ulaştık. Hayırlısıyla ihale bitti, Nisan ayında çalışmalar başlayacaktır. Eleşkirt ve Patnos ilçemize verilmesi noktasında da uğraşımız devam ediyor. İnşallah bu yılın en geç Kasım ayında yeni Devlet Hastanesi kesinlikle faaliyete sokulacak. Hastanenin faaliyete geçme noktasında hiçbir tereddüttüm yok. Bildiğiniz gibi Sabiha Gökçen’e uçak seferleri başladı devam ediyor. Allah’a şükür biz bu vaadimizde yerine getirdik.”dedi.

Toki İçin %30 İndirim Sağlanacak !

Toki ile ilgili gelen soru üzerine Gökçe “Fırat Mahallesi ikinci etap kentsel dönüşümü durmuştu. Gittik TOKİ başkanına söyledik. Allah’a şükür uğraştık onu da hallettik. İhalesi yapıldı, sonuçlandı. Şuan da firma burada çalışıyor. Anlaşma, sözleşme ihalesi yapılmış. Bu bittikten sonra da işin inşaat ihalesi yapılacak. Neticede o iş rayına girmiş durumda. Eleşkirt kayak tesisleri için de çok mücadele ettik. Atıl vaziyete gelmiş bir durumdaydı. Sayın Bakanımızın Ağrı ziyaretinde o sözü de kendisinden aldık. Müsteşarımızla görüştüm, yatırım programına girmesi için yazı yazıyoruz. O sözü aldık. Onun da olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

KÖYDES’ten 35 Milyon 600 Bin Lira Para Geldi.

İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun gelmesiyle aldıkları sözlerden birininde Köydes olduğunu belirten Gökçe şunları söyledi  “Köydes’ten Daha önce 12-13 milyon geliyordu. KÖYDES için 35 milyon 600 bin lira para geldi şuanda hazır. Memleketimiz için çok ciddi bir rakam. Bu ne demektir. Bizim kırsalda yaptığımız hizmetlerin bu yıl üç katı fazla hizmet meydana gelecektir. Nüfusumuzun yarısı kırsaldadır. Bu köy yollarındaki sıcak asfaltın Türkiye’nin hiç bir yerinde olmadığını sizlere söyleyebilirim. Bunu başbakanımız örnek gösteriyor. Değerli arkadaşlar 652 kilometre sıcak Asfalt yapıldı. Bu müthiş bir rakamdır. Bu yıl 200 kilometre köy yolunu asfaltlayacağız. Bu Ağrı genelinde 800 kilometreyi geçecektir. Paramız var para konusunda bir sıkıntımız yok. 3 metrelik yollarımız 8 ile 10 metreye çıktı. Muhtarlarımızdan inanılmaz bir talep var. Ana grup yollarımız bitti. Bu yıl tekli köy yollarının asfaltına başlayacağız. Kırsaldaki nüfusun yüzde 60’ı asfalt yoldan yararlanıyor. İnşallah bu yıl yüzde 70’i aşacağız. Şeker Fabrikasına gelince, Onun mücadelesini çok yoğun bir şekilde veriyoruz. Özelleştirme kapsamına alınmış. 3 yıldır fabrika çalışmıyor. Fabrikanın çalışması gerekiyor. Eleşkirt’in kotasını 40 bin ton attırarak 100 bin ton yaptık.Patnos’ta 20 bindi, 30 bin ilave ettik 50 bin ton oldu. Ağrı’da da 50-60 bin ton üretim yaparsak bu yıl fabrikamızı çalıştırırız. Ban bu şekilde güvence verdiler. Bunun için çiftçilerimizi bu yönde bilinçlendirip Ağrı’da şeker pancarı ekmemiz lazım” diye konuştu.

Haber: Oğuzhan HANÇER

Share
2775 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri