logo

reklam

Prof. Dr. Karabulut: “Kadınların Hakları İçin Mücadele Etmek ve Çalışmak, Hepimizin Sorumluluğudur

Servet ARSLAN/AĞRI-BHA

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut: “Kadınların Hakları İçin Mücadele Etmek ve Çalışmak, Hepimizin Sorumluluğudur”

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, başta üniversitedeki kadın personeller olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını belirtti.

Prof. Dr. Karabulut, “Kadınlar, eşitlik, adalet ve fırsatlara erişim konusunda geçmişten günümüze kadar büyük bir mücadele örneği sergilemiştir. Bugün birçok toplumda cinsiyet temelli ayrımcılık, varlığını sürdürmektedir. Bundan dolayı kadınların hakları için mücadele etmek ve çalışmak, hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu.

Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, kadınların, toplumun temel direği ve ilerlemesinin en önemli aktörleri olduğunu belirterek, “Bugün, kadınlar eğitimde, bilimde, sanatta, iş dünyasında ve siyasette önemli roller üstleniyorlar ve toplumun her alanında güçlü bir etki oluşturuyorlar” dedi.

Kadın-erkek ayrımcılığı konusunda geçmişte yaşanan olaylardan ders alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde her ne kadar farkındalık oluşturuyorsak da ‘Cennet, annelerin ayağı altındadır’ anlayışının yer aldığı medeniyet tasavvuruna sahip bir toplumda, her günün kadınlar günü olduğunun idrakinde olmamız lazım. Kadın, toplumun vazgeçilmez temel taşıdır. Çünkü kadın; annedir, eştir, kardeştir, çalışma arkadaşıdır. Kadın huzurlu ve mutlu olursa aile de huzurlu ve mutlu olur. Aile huzuru ise toplumun huzuru demektir. Bugün için en ihtiyaç duyduğumuz husus da budur. Daha adil ve aydınlık bir gelecek inşa etmek için hep birlikte, el ele verelim” ifadelerini kullandı.

İslamiyet’te kadının değerinin ve öneminin çeşitli hadislerle anlatıldığını dile getiren Prof. Dr. Karabulut, “Sizin en hayırlınız, kadınlarına en iyi davrananınızdır” hadisini anımsatarak kadına verilen değerin, toplumların gelişmişlik seviyelerinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla AİÇÜ’nün de paydaş kurum olarak katıldığı Ağrı Kadın Çalıştayının düzenlenmesinde emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

AİÇÜ’de “Ağrı Kadın Çalıştayı” Düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında AİÇÜ ev sahipliğinde AİÇÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği Ağrı Şubesi’nin paydaş olduğu Ağrı Valiliği koordinesinde ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı’nın katkılarıyla Ağrı Kadın Çalıştayı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda düzenlenen Çalıştay Sonuçları Değerlendirme Programına Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan GÜL Koç, AİÇÜ Rektörü  Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Ağrı Belediye Başkan Vekili Hakkı Kaman ve il protokolü katıldı.

Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine TEYFUR, 40 farklı kurumdan katılımcının yer aldığı çalışma grupları adına çalıştaya ilişkin “Aileyi bir arada tutmada, çocuk eğitiminde kadının rolü ve kadınların mağduriyetlerinin çocuk üzerine etkileri”, “Kadına yönelik şiddet ve erken yaşta zorla evlilik”, “Bağımlılıkla mücadele ve sosyal medyanın yanlış kullanımı”, “Aile içi iletişim, inanç ve değerlerin kadınlar üzerindeki etkileri ile bunu ailelerine yansıtma şekilleri”, “Kadın istihdamı ile kadınların iş yaşamında karşılaştıkları zorluklar ve bunların yaşamlarına etkileri” konular hakkındaki görüş ve önerileri sundu.

Share
352 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+7 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri