logo

reklam

Ağrı’da Ahilik Haftası Kutlamaları

Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban, bu yıl 31’incisi düzenlenecek olan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Ahilik Haftası kutlama heyetini makamında kabul etti.
 Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati Aydemir, yönetim kurulu üyeleri ve esnaftan oluşan heyet katıldı.
 Ziyaretin ardından Eski Van Caddesi’nde düzenlenen Ahilik Haftası Kutlama Programına katılan Vali Elban, esnafın ve sanatkarların Ahilik haftasını kutladı. Ahilik Haftası Kutlama Programına Valimiz Sayın Süleyman Elban , Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati Aydemir, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
 Kutlama programında konuşan Vali Elban, “Ahilik biz de ya da dünyanın herhangi bir yerinde sıradan bir esnaf teşkilatı değildir. Ahilik her açıdan bir yaşam biçimidir. Ahi sadece sanatıyla ya da yaptığı işle anılan kişi değildir. Aile hayatından, toplumsal ilişkisine; devlet hayatından, vatandaşla olan ilişkisine bir bütün olarak yaşam şeklidir Ahilik Teşkilatı. Selçuklu Devleti dağıldıktan sonra yeniden bir imparatorluk kurulurken Ahilik Teşkilatı çok önemli görevler üstlenmiştir. Yeni kurulan Osmanlı Devleti’nin hamurun mayası olmuş ve 600 yıl civarı hüküm süren imparatorluğun oluşumunda çok önemli katkıları olmuştur. Böyle önemli bir teşkilat ve teşkilatın mensuplarıyla bugün bu anma etkinliğinde olduğumuz için de kendimizi bahtiyar hissediyoruz” şeklinde konuştu.
 Vali Elban , Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati Aydemir vatandaşlara Ahi pilavı, helva ve şerbet ikram etti. Vali Elban, programda esnaf ve vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.

Share
2185 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri