logo

reklam

İl Kadın Kolları Başkanı Özmen Özgün’den 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

 Ak Parti Ağrı İl Kadın Kolları Başkanı Dilan Özmen Özgün’den 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı yayınladı.

Başkan Özmen Özgün, “5 Aralık 1934 tarihinde Seçme ve Seçilme Hakkını tanıyan yasanın kabulü, Cumhuriyet tarihimiz içinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biridir, seçimlere katılma belediye meclis üyesi olma, seçimlerde aday olma hakkını kazanan kadınlarımızın siyasi süreçlerde söz sahibi olması ve karar mekanizmalarında aktif rol üstlenmesi, geleceğe yönelik sağlam bir temel oluşturmuştur.

Kadınlarımızın etkin bir şekilde siyaset icra etmeleri, kamusal ve toplumsal alandaki mevcudiyetlerini sağlamlaştırmaları için yapılan düzenlemeler kadın temsilinin artmasına vesile olacaktır.

Ak Parti iktidarının kadınlara vermiş olduğu değer, kadınlara hem kamuda, hem de üniversite öğrencilerine yönelik başörtüsü yasağı kaldırılarak bir kez daha ortaya konmuştur. Kadınlarımız siyasette güçlendikçe ekonomik ve toplumsal alanda da güçleneceklerdir. Seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle birlikte çağdaş bir ülke olmanın da ilk adımı atılmış, kadınlar ülkenin geleceği ve refahı için etkin rol üstlenmişlerdir.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83. yıldönümünü kutluyor, İstiklal savaşımızda kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle yâd ediyor, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.” dedi

 

Share
2089 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri