Son Dakika
Servet ARSLAN-AĞRI
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 8.500 personel alımı yapılacağını açıkladı. Yangın işçisi, destek personeli ve mühendis kadrolarını kapsayan alımlarda başvuru süreci yakında başlayacak.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Şubat ayında yaptığı açıklamayla 8.500 kişilik yeni personel alımı yapılacağını duyurdu. Alım kapsamında yangın işçisi, destek personeli ve mühendis kadrolarında görevlendirmeler gerçekleştirilecek. Adaylar ise başvuru tarihi, şartları ve branş dağılımına dair gelişmeleri yakından takip ediyor.
Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“3 bin 105 yangın işçisi, 3 bin 477 destek personeli ve 150 mühendisin yer aldığı 8 bin 500 kişilik yeni ekip arkadaşlarımızı ilerleyen aylarda ekiplerimize katacağız.”
Alımlar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde istihdam edilmek üzere yapılacak. Yangınla mücadele ekiplerinin güçlendirilmesi ve teknik personel ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
Bakanlık tarafından başvuru takvimi henüz açıklanmadı. Ancak kaynaklara göre başvuruların önümüzdeki aylarda başlayacağı tahmin ediliyor. Başvuru şartları, mezuniyet kriterleri ve diğer detaylar, ilerleyen süreçte Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmî internet sitesi üzerinden paylaşılacak.
Adayların, KPSS puanı, sağlık şartları ve yaş sınırı gibi başvuru koşullarını dikkatle takip etmeleri bekleniyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın planladığı personel alımına ilişkin kadro dağılımı şöyle:
3.105 yangın işçisi
3.477 destek personeli
150 mühendis
BENZER HABERLER