Son Dakika
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un naaşını arama faaliyetleri esnasında metan gazına maruz kalarak şehit olan 8 askerimizin isimlerini açıkladı.
İstihkam Uzman Çavuş Ümit Üzüm
Piyade Sözleşmeli Er Celalettin Uyanık
piyade sözleşmeli Er Ahmet Gültekin
İstihkam Üsteğmen Ege Akar
Astsubay Kıdemli Çavuş Abdurrahman Akdoğan,
Piyade Sözleşmeli Mahsun Yeşildemir
Piyade Sözleşmeli Özkan Özkanlı
Piyade Sözleşmeli Ahmet Kuşak
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı kapsamında 28 Mayıs 2022’de mağara arama-temizleme faaliyetleri esnasında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un naaşını arama faaliyetleri esnasında 19 askerin bir mağarada metan gazına maruz kaldığını duyurdu.
Öte yandan bakanlık açıklamasında yaşananların detaylarına da yer verdi. MSB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Pençe-Kilit Harekâtı kapsamında 28 Mayıs 2022 tarihinde icra edilen mağara arama-temizleme faaliyeti sırasında, teröristlerin açtığı ateş sonucu P. Ütğm. Nuri Melih Bozkurt şehit olmuş, yoğun ateş nedeniyle naaşına ulaşılamamıştır. Bölge kontrol altına alınmış, teröristler etkisiz hâle getirilmiş ancak tüm aramalara rağmen şehidimizin naaşına henüz ulaşılamamıştır.
Arama çalışmalarında, naaşın bulunabileceği tüm alanlar özel teşkil edilen ekiplerce titizlikle taranmaktadır. Devam eden arama faaliyetleri kapsamında; Pençe-Kilit Harekât bölgesinde bulunan, önceden hastane maksadıyla kullanıldığı bilinen, teröristlerden temizlenmiş olan 852 rakımlı tepedeki bir mağarada 6 Temmuz 2025 tarihinde yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında 19 personelimiz metan gazına maruz kalmış, derhâl hastaneye sevk edilmiş; yapılan tüm müdahalelere rağmen beş kahraman personelimiz şehit olmuştur.”
MSB sabah saatlerinde hastanede tedavi gören 3 askerin daha şehit olduğu ve şehit sayısının 8’e yükseldiği bildirildi.
MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“6 Temmuz 2025 tarihinde, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 852 Rakımlı Tepe’de bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada icra edilen arama tarama faaliyetinde, metan gazından etkilenen üç kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş, şehit olan personel sayısı sekize yükselmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz.”
Haberler.com
BENZER HABERLER