logo

reklam

Ağrılı dağcılar Süphan Dağı’na tırmandı

 

AĞRI’da dağcılar 4058 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı zirvesine tırmandı. 5 satte zirveye çıkan dağcılarla Süphan Dağı zirvesinde bayrak açan 73 yaşındaki Bekir Demirağ, 200’den fazla zirveye tırmandığını söyledi.

Ağrı’dan gelen 1 Servet Arslan 2-Fatih Karaoğlan 3- Yasin Çınar 4- İhsan Öner 5- Dr Ahmet Dal 6- Rana Özmen- 7-Berat Aydın 8 Şehabettin Erkuş, 9- Engin Aydın 10 -Burhan Budak 11- Yılmaz Sabuncu 12- Kenan Aslan 13- Ömer Bodur 14 -Orduhan Bozkurt tan oluşan 14 dağcı, ve Kayseri İlinden ekibe Katılan 73 yaşındaki 15- Bekir Demirağ 2009 yılında Ağrıdağı kuzey zirvesinin ardından Türkiyenin 2 büyük dağınada tırmanış gerçekleştirdi. Demirağ’ın Kayseride bulunan Erciyes dağına 85 diğer dağlarada 200 ‘ün üzerinde zirvesi bulunmaktadır.

Ağrı dağcılık il temsilcisi Servet Arslan rehberliğinde 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na biri bayan 13 dağcı 5 saat’te zirve tırmanışını gerçekleştirdi. Tırmanışı başarıyla tamamlayan dağcılar, aynı güzergah üzerinden inişi ise 2.5 saat’te gerçekleştirdi.

Aynı rota üzerinden 2013 yılında gerçekleştirilen tırmanışın benzerini gerçekleştiren dağcılar Türkiye’nin en büyük 2 ci dağına tırmanış gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını söylediler.

Ağrı’da Dağcılık İl Temsilcisi Servet Arslan rehberliğindeki 13 dağcı Türkiye’nin en yüksek ikinci dağı Süphan Dağı’na tırmanış için sabah saatlerinde yola çıktı. Kayseri’den gelen 73 yaşındaki Bekir Demir Demirağ’ın da katıldığı tırmanışa biri kadın 13 dağcı katıltı. Patnos ilçesinin Dumanlı mezrasından yola çıkan dağcılar yaklaşık 5 saatte 4058 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’nın zirvesine ulaştı.

Süphan Dağı’na daha önce Yıldız, Kışkılı ve Güvercinlik Köyü rotalarından tırmanışlar yapıldığını Dumanlı mezrasını ilk kez kullandıklarını belirten Dağcılık İl Temsilcisi Servet Arslan, “Diğer rotalardan zirveye yaklaşık 6-7 saatte ulaşırken bu yeni rota süreyi 5 saata çekti. Dağcılarımız artık tırmanıştan sonra zirvede daha bol vakit geçirebilecekler” dedi.

Bu arada tırmanış için Kayseri’den gelen Bekir Demirağ, zirveyu ulaşmanın mutluluğunu yaşadı. Erciyes Dağı’na 85 kez, Türkiye’nin diğer zirvelerine de 200’den fazla tırmanış gerçekleştirdiğini anlatan Demirağ, dağcılığı çok sevdiğini söyledi.

 

Share
4101 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+10 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri